Onderhoud

Hoe onderhoud ik het water in mijn Hottub?

Om optimaal te blijven genieten van uw aankoop is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Denk hierbij aan zaken zoals exterieure behandeling van het hout van een hottub.

Een juist wateronderhoud ten behoeve van uw hottub zorgt ervoor dat het water zuiver en bacterievrij blijft. Dit is niet alleen goed voor uw lichaam maar zorgt er tevens voor dat uw houtkachel in optimale conditie blijft.

Onderhoud van het water
Zoals gezegd is het belangrijk dat het water van de hottub in optimale conditie blijft. Allereerst adviseren wij -voor gebruik van uw hottub- om altijd een korte douche te nemen. Als u een hottub zonder filterpomp en UV-C heeft, dient u het water met regelmaat te verversen. Doe dit middels de aftapkraan die bij de geïntegreerde kachel zit.

Bij een externe kachel kunt u de stop aan de achterkant van de kachel losdraaien zodat het water de kans krijgt om weg te lopen. Zet de eventueel aanwezige waterjets aan, zodat de laatste restjes water ook er uit kunnen lopen.

Heeft u een hottub met filterpomp en UV-C filter?
Dan is het verversen van het water om de twee a drie maanden benodigd. Wij raden aan om additioneel gebruik te maken van een onderhoudsproduct. Een wekelijks onderhoud met ‘Aqua Excellent’ zorgt ervoor dat uw water kristalhelder en bovenal gezond blijft. ‘Aqua Excellent’ zorgt ervoor dat een laag biofilm wordt voorkomen. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om zich eraan vast te houden en zich te vermenigvuldigen. Uw UV-C filter en eventueel een kleine hoeveelheid chloor zorgt er voor dat de alle bacteriën gedood worden.

Geef een reactie