Hieronder zie je een lijst met veelgestelde vragen die je eventueel verder zouden kunnen helpen. Klik hier voor specifieke vragen over een hottub. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waarom is een sauna goed voor je?

Vroeger werd de sauna vooral gebruikt voor reiniging en ontspanning van het lichaam.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een saunagang zorgt voor een betere bloeddoorstroming naar hart en spieren. Door regelmatig gebruik te maken van een sauna wordt het risico op een hartaanval aanzienlijk verminderd.

Een avond-sauna heeft een gunstig effect op ons slaappatroon. Bij een goede sauna rondgang worden pijnen zoals spierpijn, hoofdpijn, rugpijn of gewrichtspijn verlicht en is het makkelijker om de slaap te vatten. Een heerlijk ontspannen nachtrust is het gevolg.

Wat is de volgorde van een sauna rondgang?

  1. Douchen
  2. Afdrogen
  3. Warm voetenbad
  4. Sauna sessie 6-15 minuten
  5. Afkoelen in de buitenlucht
  6. Koud afspoelen
  7. Warm voetenbad
  8. Rusten

Verminderd mijn stress door gebruik te maken van een sauna of hottub?

Absoluut! Genieten van een sauna of hottub kun je doen in absolute stilte. Je hebt focus op jezelf en laat hierbij je gedachten varen. Laat alles los. Maak hierbij gebruik van geuren en aroma’s welke direct invloed hebben op je lichaam en geest. Lavendel en citroen zijn geuren die bekend staan om hun rustgevende eigenschappen.

Ik wil geen winterdip… Hebben jullie een tip?

Verkoudheid en griep zijn verschijnselen die vaak voorkomen in de herfst- en winterperiode.

U kunt verlichting krijgen door actief gebruik te maken van uw sauna of hottub. Een verstopte neus kunt u vrijmaken door het warme water van de hottub. Pijnlijke spieren worden verlicht door de warmte van de sauna of hottub. U ervaart minder stress en raakt vervolgens ontspannen. Dit alles draagt positief bij aan een diepe en rustige slaap. Uw weerstand gaat omhoog en bent u daardoor beter bestand tegen bacteriën en virussen.

Moet ik mijn sauna of hottub onderhouden?

Ja, dat is verstandig om te doen! Zie de aparte webpagina op zabohomewellness.nl

Waarom wordt het water van mijn hottub troebel?

Regel nummer één voordat u gebruik maakt van uw hottub: Douchen!

Middels het nemen van een korte douche wordt uw lichaam ontdaan van viezigheid en huidschilfers.

Het gebruik van bad- of zwemkleding zorgt ervoor dat het aanwezige wasmiddel in de kleding wordt opgenomen in het water van de hottub.

Daarnaast ontstaat er een natuurlijke afscheiding in de vorm van huidschilfers of huidvetten zodra elk mens gebruik maakt van een warm bad met een temperatuur van zo’n 36-38 graden.

Om troebel water weer kristalhelder te krijgen kunt u gebruik maken van een reinigingsmiddel en zaken zoals een zandfilterpomp of UVC filter. Lees onze pagina over wateronderhoud voor meer informatie.