Houtbehandeling Hottub

Een houtbehandeling is essentieel voor het verduurzamen van het hout van uw hottub. Bij een houtsoort zoals grenen is het zelfs ‘verplicht’ om het te behandelen met een onderhoudsproduct. Onbehandeld grenen zal namelijk binnen de kortste keren kunnen gaan schimmelen, krom trekken of rotten. Grenen moet dus met het juiste product worden behandeld zodat het wordt beschermd tegen weersinvloeden.

We hebben veel ervaring opgedaan met de producten van Rubio Monocoat. Rubio Monocoat houtbehandeling staat vooral bekend om het beschermen en kleuren van vrijwel alle buitenhout in 1 enkele laag. De olie voed het hout en beschermt daardoor het hout van uw hottub tegen verkleuring en verwering. Het pigment, aanwezig in de verschillende Hybrid Wood Protector-kleuren, helpt het hout te beschermen tegen vergrijzing. Middels het voeden van het hout en het aanwezige pigment zal er verkleuring optreden van het hout. Zodra dat hout gevoed wordt met een olie en/of onderhoudsproduct is dit een logisch gevolg . Daarnaast maakt de eenvoudige toepassing van deze olie het tot een uiterst gebruiksvriendelijk product.

Rubio Monocoat onderhoudsproducten bevatten geen water, zijn oplosmiddelvrij, en bevatten natuurlijke ingrediënten. De Rubio Monocoat producten zijn milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gebruiker én zijn omgeving. Leverbaar in verschillende kleuren.

Douglas tuintafels

Onze Douglas tuintafels kunnen af-fabriek behandeld worden met WOCA Douglas olie. Het is ook mogelijk om WOCA olie als doe-het-zelf kit te bestellen in onze webshop. Neem gerust contact met ons indien u aanvullend advies wenst.

Toepassing in 3 eenvoudige stappen

1

Voorbereiding

1. Bevochtig het hout van de hottub.

2. Onbehandeld hout reinigen van het oppervlak met een medium harde nylon borstel en RMC Exterior Wood Cleaner.

3. Spoel goed na tot alle schuim verdwenen is.

2

Toepassing

1. Rubio Monocat Hybrid Wood Protector aan brengen.

2. Enkele ogenblikken laten reageren.

3. Overtollig product verwijderen.

4. Klaar!

3

Reiniging

– RMC Exterior Wood Cleaner voor het reinigen van onbehandeld hout bij buitentoepassingen. Gebruik deze reiniger na het schuren van het ruwe hout en voor het aanbrengen van de Monocoat Hybrid Wood Protector. Monocoat Exterior Wood Cleaner ontvet het hout en maakt het tevens stofvrij. De perfecte start voor een onberispelijk eindresultaat!

– RMC Exterior Soap is een zeep met een reinigende en voedende werking. Dit product wordt gebruikt om buitenhout (terrassen, meubels) dat behandeld werd met een product uit het Rubio Monocoat Exterior assortiment te reinigen. Geschikt voor tussentijdse reiniging.